De therapeut

Simon van Leeuwen

Over de therapeut

Simon van Leeuwen (1985) heeft sinds 2013 zijn eigen praktijk voor psychotherapie en coaching voor jongeren. Hij is opgeleid tot maatschappelijk werker en later tot integratief therapeut voor jongeren en volwassenen. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in de jeugdzorg, onder andere als groepsleider, pleegzorgwerker, gezinsvoogd en crisiswerker. Momenteel legt hij zich vooral toe op de psychotherapie, zowel in zijn eigen praktijk als in het opleiden van coaches en therapeuten bij stichting Groundwork. Daarnaast geeft hij trainingen en spreekbeurten voor jongerenwerkers, ouders en jongeren.

Waarom ik dit werk doe

Ik geloof dat er hoop is, zelfs (of misschien wel juist) als je op een heel moeilijk punt in je leven bent. Hoe hopeloos jouw situatie misschien ook voelt, ik geloof dat je eindeloos veel mogelijkheden hebt om je te ontwikkelen. Ik help je graag om zelf die mogelijkheden aan te boren en in te zetten. Eerst kijken we naar je klacht en dan naar wat eigenlijk JOUW doel is. En dan begint het avontuur van de therapie: samen zoeken we de weg naar je doel en alles wat we onderweg tegen komen gebruiken we om verder te komen.
Het leuke aan dit werk vind ik dat elk proces uniek is en ik het telkens weer een eer vind om een stuk mee te mogen lopen. Zeker als ik erover nadenk dat je nog een hele weg voor je hebt waarop je profijt kunt hebben van wat je in de therapie bewerkt. Therapie is een investering in jezelf en in je toekomst. JA er is hoop en NEE je hoeft het niet alleen te kunnen!

Recensies

Ervaringen van cliënten

Heb je het gevoel dat je vastloopt?